Nauda sveikatai

Dėl druskos kiekio gėrime, airano sudėtyje yra ir daug elektrolitų, itin naudingų organizmui, siekiant išvengti dehidratacijos. Kai organizmas praranda skysčių, raumenis pradeda traukti mėšlungis, ima svaigti galva, pablogėja regėjimas. Airanas padeda atsigauti kūnui, aprūpindamas organizmą reikiamomis maistinėmis ir mineralinėmis medžiagomis. Ypač naudinga airaną turėti rankoje vasarą, kai karšta ir daug laiko praleidžiama ant saulės.

Buvo pastebėta, kad airano sudėtyje yra ir naudingųjų bakterijų, itin reikalingų normaliam žmogaus virškinimo sistemos funkcionavimui palaikyti. Į tradicinį airaną gerosios bakterijos patenka per jogurtą, kuriame yra probiotikų. Žinoma, kad probiotikai padeda virškinimo sistemai likti stipriai, taip pat padeda atkurti mikroflorą žarnyne, gerina virškinimą bei imuninės sistemos veiklą.

Suvalgius didelį kepsnį ar kitą sotų patiekalą, į organizmą patenka didelis kiekis riebalų ir aliejų, kurie negali būti lengvai suvirškinami – dėl to kyla išsipūtimo, nepatogumo jausmas. Airane esantys probiotikai gali paskatinti virškinimo procesus.